Selectie KFA KLU EPST MPL-Trans

Tijdens deze zeer interactieve trainingsdag in groepsverband worden de onderdelen en fases van de KLM Flight Academy, Koninklijke Luchtmacht, EPST & MPL Transavia vliegerselectie behandeld en beoefend door de kandidaten:

 • Algemene voorbereiding op je sollicitatie
 • Waar sta jij in de profielschets met vlieger eigenschappen
 • Motivatie goed formuleren
 • Verbale en non verbale communicatie
 • Selectie-interview FAQ's
 • Groepsopdrachten
 • Simulaties (rollenspellen)
 • Capaciteiten / assessment testen
 • Cognitieve aanlegtesten
 • Gesprek commissie van aanname
 • Evaluatie
 • Uitgebreid oefenpakket met assessment testen mee naar huis

Deze groepstraining start om 09:30 uur en duurt ongeveer tot 17:30 uur. Individuele aandacht is gewaarborgd doordat we met kleine groepjes kandidaten werken!

 

De groep kan initieel bestaan uit een mix van kandidaten met een verschillende voorkeur (militair of verkeersvlieger). Het middagprogramma zal specifiek op jouw voorkeur ingaan.

 

Kandidaten dienen hun eigen lunch mee te nemen. Koffie, thee, water en frisdrank is gratis aanwezig op onze locatie.

 

In principe is er 1 training per maand gepland. De datum hiervan staat minimaal 5 weken van te voren, maar meestal eerder aangegeven op de homepage.

 

Voor het deelnemen aan onze trainingen dien je minimaal 17 jaar oud te zijn, te voldoen aan de medische eisen en het juiste diploma op zak te hebben of in het eindexamenjaar daarvoor te zitten. De diploma en medische eisen kun je vinden op de websites van de Koninklijke Luchtmacht, KLM Flight Academy, EPST of MPL Transavia.

Voorbereiden selectie piloot

Trainingsdata:

 

April 2024

vol

 

Zaterdag 25 mei 2024

 

Zaterdag 22 juni 2024

 

 

Let op: Deze groepstraining zit zeer regelmatig volgeboekt doordat we met kleine groepjes werken dus zorg dat je er op tijd bij bent. Training vol? Zie onderaan de pagina voor meer mogelijkheden.

De kosten van deze training zijn € 300,- all-in

Betalen kan gepast contant in een envelop op de dag van training of via online banking (minimaal 2 dagen) voor de training gedaan worden. Er kan bij ons niet gepind worden. De betalingsvoorwaarden staan bij de Algemene Voorwaarden.

 

Bankgegevens:

IBAN NL49 ABNA 0101790023

Ten name van Target

 

Uitnodiging:

Na ontvangst van een inschrijving voor de groepstraining ter voorbereiding op de vliegerselectie sturen wij zo spoedig mogelijk de uitnodiging op inclusief een huiswerk vragenlijst die je ingevuld mee dient te nemen op de training.

Als u binnen drie dagen geen uitnodiging heeft ontvangen vul dan het contactformulier in.

Annuleren:

Bij een annulering binnen 1 week voor aanvang van een training wordt 50% van de prijs in rekening gebracht. Bij binnen 2 dagen voor aanvang van een training annuleren of helemaal niet op komen dagen wordt de gehele prijs in rekening gebracht. Van bovenstaande annuleringsvoorwaarden kan in goed overleg met Target worden afgeweken indien er dringende redenen worden aangegeven of sprake van overmacht is (ter beoordeling van Target).

Lees ervaringen:

Ralph (gezagvoerder KLM)

De trainingsdag bij Target heeft de ogen van mijn zoon geopend. Vanaf dat moment is hij zich op veel punten met betrekking tot zijn houding en mentaliteit gaan verbeteren en mede daardoor door de selectie heengekomen.

Ludo (gezagvoerder KLM)

Vanuit een vaderlijk standpunt kan ik beamen dat vreemde ogen dwingen. Mijn zoon is er na de training vol opgedoken omdat iemand anders hem een spiegel heeft voorgehouden. Deze inspanning is zeker de moeite waard geweest!

Arnold (gezagvoerder KLM)

Nadat eerst mijn oudste zoon deze training heeft gevolgd en aangenomen werd is nu ook mijn jongste zoon enthousiast geworden en er vol voor gegaan. Mooi om te zien!

Dirk (gezagvoerder KLM)

Goede voorbereiding waarbij vreemde ogen dwingen! Met trots kan ik zeggen dat inmiddels zowel mijn oudste als mijn jongste kind aangenomen is.

Annemarie,

De training heb ik als zeer nuttig ervaren en door de kleine groep heb je veel tijd om te oefenen en aandacht te besteden aan vragen en moeilijkheden. Ik heb er zeker veel aan gehad en kan het iedereen met cockpit ambitie aanraden.

Geffrey,

Ik heb training 1 bij Target gevolgd en dit is zeer goed bevallen. Ik had verwacht dat van de 8 uur die je er bent je maar enkele uren nuttige informatie krijgt, maar niets is minder waar. Elk moment van de dag is nuttig en het blijft ook zeer interessant en leuk door een goede, duidelijke maar ook plezierige presentatie en omgang. Op alle mogelijke scenario's tijdens de selecties word je voorbereid, en dankzij dit is niets meer onverwachts en ga je ook een stuk zelfverzekerder en lekkerder naar de selecties. Je krijgt echt het gevoel dat het om je eigen voorbereiding draait en dit is zeer prettig. Ik denk dat dit de beste voorbereiding is die je kunt krijgen.

Laurens,

Na mijn KLS vliegopleiding duurde het een jaar voordat ik mijn Commissie van Aanname gesprek had. Bij Target heb ik me door middel van een privé training op dit gesprek voorbereid en dat is heel nuttig geweest. Er werden flink wat pittige vragen gesteld en moeilijke situaties aan mij voorgelegd om te kijken hoe ik daar mee om zou gaan. Na een positief verlopen COVA ben ik inmiddels aangenomen bij de KLM.

Gijs,

Ik kan nu na het meedoen aan deze training zeggen dat het erg effectief is en ik er veel aan gehad heb. De training werd gegeven door een ex F-16 vlieger en we werden op elk aspect van de selectie voorbereid. Daarnaast veel tips en voorbeelden over het psychologisch interview (denk aan motivatie, vliegereigenschappen en of jij dit hebt etc). Je moet zelf met de antwoorden komen en gaat zo echt goed nadenken over belangrijke zaken. Ook deden we groepsopdrachten en moesten we een presentatie voorbereiden. Ik vond het een erg goede investering!

Max,

Het was een intensieve en erg leerzame dag bij Target. De training was door de kleine groep heel persoonlijk en werd gegeven door een enthousiaste, vriendelijke en professionele ex militair vlieger.

Robert,

De psychologische keuring was net als bij Target een heftige dag met soms opdrachten met veel tijdsdruk. Mede dankzij de goede informatie, training en voorbereiding op de vragen die ik bij Target gehad heb is de selectie voor mij zeer positief verlopen.

Training vol maar toch een voorbereiding op de KLM Flight Academy, Luchtmacht of EPST/ MPL Transavia selectie?

Zit de groepstraining vol maar zou je toch graag een training willen volgen, dan kan er eventueel in overleg een 'losse' training gepland worden. Hierbij worden dezelfde onderdelen behandeld als op de groepstraining alleen in een verkorte versie.

 

In ongeveer 3 a 4 uur tijd doorloop je alle onderdelen van de selectie inclusief capaciteiten testen, groepsopdrachten, rollenspellen, etc. Dezelfde onderwerpen als op de groepstraining dus maar nu in een ochtend of een middag getraind. Een datum prikken doen we in overleg. Bij interesse graag op het contactformulier alvast je beschikbaarheid voor de komende periode aangeven.

 

Wij proberen altijd meerdere kandidaten die een training hebben aangevraagd te combineren en een gezamenlijke datum te plannen zodat de groepsopdracht goed tot zijn recht kan komen.

 

Prijs € 300,- all-in