Training 1

Een zeer interactieve trainingsdag in groepsverband waarbij alle onderdelen van de selectie behandeld en getraind worden:

 • Algemene voorbereiding op je sollicitatie
 • Waar sta jij in de profielschets met vlieger eigenschappen
 • Motivatie goed formuleren
 • Selectie-interview FAQ's
 • Groepsopdrachten
 • Rollenspellen
 • Vlieger capaciteiten testen
 • Cognitieve aanlegtesten (Luchtmacht)
 • Gesprek commissie van aanname
 • Evaluatie
Voorbereiden selectie piloot

Training 1 start om 10:00 uur en duurt ongeveer tot 18:00 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers. Individuele aandacht is gewaarborgd doordat we met kleine groepjes kandidaten werken! De groep kan initieel bestaan uit een mix van kandidaten met een verschillende voorkeur (militair of verkeersvlieger). Het middagprogramma zal specifiek op jouw voorkeur ingaan.

 

Kandidaten dienen hun eigen lunch en drinken mee te nemen. Koffie, thee en een flesje water is gratis aanwezig op onze locatie. In principe is er 1 training per maand gepland. De datum hiervan staat 4 weken van te voren aangegeven op de homepage.

 

Voor het deelnemen aan onze trainingen dien je minimaal 17 jaar oud te zijn, te voldoen aan de medische eisen en het juiste diploma op zak te hebben of in het eindexamenjaar daarvoor te zitten. De diploma en medische eisen kun je vinden op de websites van de Koninklijke Luchtmacht, KLM Flight Academy of EPST.

Piloot worden

De kosten van training 1 zijn € 270,- all-in

Betalen kan gepast contant op de dag van training of via online banking (minimaal 2 dagen) voor de training gedaan worden. Er kan bij ons niet gepind worden. De betalingsvoorwaarden staan bij de Algemene Voorwaarden.

 

Bankgegevens:

IBAN NL 49 ABNA 0101 790 023

Target

 

Covid-19 maatregelen:

 • Meld je af bij koorts, verkoudheid, reuk- of smaakverlies
 • Minder kandidaten aanwezig
 • Houd voldoende afstand
 • Geen handen schudden
 • Nies of hoest in je elleboog
 • Was je handen na toilet gebruik

Data voor Training 1

 

Januari 2022

vol

 

Februari 2022

vol

 

Maart  2022

vol

 

Zaterdag 2 april 2022

 

Zaterdag 7 mei 2022

 

Let op: Training 1 zit zeer regelmatig volgeboekt doordat we met kleine groepjes werken. Zorg dat je er op tijd bij bent als je interesse hebt in een groepstraining of kijk bij 'meer mogelijkheden' naar de details van onze privé trainingen.

 

MEER MOGELIJKHEDEN:

Privé trainingen, € 250,- all-in

 

Voorbereiding gesprek Toelatingscommissie KLM Flight Academy

Een privé training ter voorbereiding op de Toelatingscommissie van de KFA. In ongeveer 3 uur tijd doorloop je een generale repetitie van de 'TC' en worden ook je behaalde selectieresultaten en onderzoeken doorgenomen.

Voorbereiding KLM Flight Academy, Luchtmacht of EPST selectie

Een privé training ter voorbereiding op je vliegerselectie. In ongeveer 3 uur tijd doorloop je alle onderdelen van de selectie inclusief capaciteiten testen, groepsopdrachten, rollenspellen, etc. Het is ook mogelijk om alleen een specifiek onderdeel van de selectie te komen trainen als je al selectie rondes gehad hebt

Voorbereiding airline assessment voor ervaren militair en verkeersvliegers

Een privé training ter voorbereiding op het assessment van een airline voor ervaren militair en verkeersvliegers met hun brevet reeds op zak. In ongeveer 2,5 uur tijd worden de onderzoeken, de capaciteiten testen, het selectie-interview, rollenspellen en het aannamegesprek met je doorgenomen.

 

Stuur een aanvraag via het contactformulier indien je een van deze trainingen wilt boeken dan nemen wij z.s.m. contact op voor een afspraak.

Lees ervaringen:

Ralph (gezagvoerder KLM)

De trainingsdag bij Target heeft de ogen van mijn zoon geopend. Vanaf dat moment is hij zich op veel punten met betrekking tot zijn houding en mentaliteit gaan verbeteren en mede daardoor door de selectie heengekomen.

Ludo (gezagvoerder KLM)

Vanuit een vaderlijk standpunt kan ik beamen dat vreemde ogen dwingen. Mijn zoon is er na de training vol opgedoken omdat iemand anders hem een spiegel heeft voorgehouden. Deze inspanning is zeker de moeite waard geweest!

Arnold (gezagvoerder KLM)

Nadat eerst mijn oudste zoon deze training heeft gevolgd en aangenomen werd is nu ook mijn jongste zoon enthousiast geworden en er vol voor gegaan. Mooi om te zien!

Dirk (gezagvoerder KLM)

Goede voorbereiding waarbij vreemde ogen dwingen! Met trots kan ik zeggen dat inmiddels zowel mijn oudste als mijn jongste kind aangenomen is.

Annemarie,

De training heb ik als zeer nuttig ervaren en door de kleine groep heb je veel tijd om te oefenen en aandacht te besteden aan vragen en moeilijkheden. Ik heb er zeker veel aan gehad en kan het iedereen met cockpit ambitie aanraden.

Geffrey,

Ik heb training 1 bij Target gevolgd en dit is zeer goed bevallen. Ik had verwacht dat van de 8 uur die je er bent je maar enkele uren nuttige informatie krijgt, maar niets is minder waar. Elk moment van de dag is nuttig en het blijft ook zeer interessant en leuk door een goede, duidelijke maar ook plezierige presentatie en omgang. Op alle mogelijke scenario's tijdens de selecties word je voorbereid, en dankzij dit is niets meer onverwachts en ga je ook een stuk zelfverzekerder en lekkerder naar de selecties. Je krijgt echt het gevoel dat het om je eigen voorbereiding draait en dit is zeer prettig. Ik denk dat dit de beste voorbereiding is die je kunt krijgen.

Laurens,

Na mijn KLS vliegopleiding duurde het een jaar voordat ik mijn Commissie van Aanname gesprek had. Bij Target heb ik me door middel van een privé training op dit gesprek voorbereid en dat is heel nuttig geweest. Er werden flink wat pittige vragen gesteld en moeilijke situaties aan mij voorgelegd om te kijken hoe ik daar mee om zou gaan. Na een positief verlopen COVA ben ik inmiddels aangenomen bij de KLM.

Gijs,

Ik kan nu na het meedoen aan deze training zeggen dat het erg effectief is en ik er veel aan gehad heb. De training werd gegeven door een ex F-16 vlieger en we werden op elk aspect van de selectie voorbereid. Daarnaast veel tips en voorbeelden over het psychologisch interview (denk aan motivatie, vliegereigenschappen en of jij dit hebt etc). Je moet zelf met de antwoorden komen en gaat zo echt goed nadenken over belangrijke zaken. Ook deden we groepsopdrachten en moesten we een presentatie voorbereiden. Ik vond het een erg goede investering!

Max,

Het was een intensieve en erg leerzame dag bij Target. De training was door de kleine groep heel persoonlijk en werd gegeven door een enthousiaste, vriendelijke en professionele ex militair vlieger.

Robert,

De psychologische keuring was net als bij Target een heftige dag met soms opdrachten met veel tijdsdruk. Mede dankzij de goede informatie, training en voorbereiding op de vragen die ik bij Target gehad heb is de selectie voor mij zeer positief verlopen.