Voorbereiden op de selectie tot verkeersvlieger

Dromen

Samen met je collega’s verantwoordelijk zijn voor de veilige uitvoering van de vlucht. In de vluchtvoorbereiding het vliegplan, de benodigde brandstof en de weersverwachting doornemen. Een vol toestel de lucht in vliegen en het weer veilig aan de grond kunnen zetten, ook als er iets kapot gaat of als het slecht weer is. Je bent het visitekaartje van de maatschappij naar de passagiers toe. Uiteraard geniet je ook van de nodige ontspanning op de diverse bestemmingen over de hele wereld!

 

Selectie piloot

Carrière

Eenmaal aangenomen bij een grote airline begin je wellicht met het vliegen op Europese routes en krijg je na verloop van tijd de kans om intercontinentaal te gaan vliegen op de grote vliegtuigen met verre bestemmingen. Je vervult in je carrière meerdere functies zoals second officer, first officer, gezagvoerder en wellicht ook instructeur. Met meer vliegervaring en dienstjaren verdien je ook meer. Een piloot bij een gedegen maatschappij verdient zoals bekend een uitstekend salaris.

Economie

De afgelopen decennia kende de economie en de luchtvaart bijna parallel lopende frequenties. Meerdere jaren hoog, gevolgd door een periode van meerdere jaren laag. Uiteraard wil je eventuele risico’s op je investering zoveel mogelijk beperken.

Realiteit

Alle commerciële vliegscholen doen hun uiterste best om zich zo goed mogelijk aan je te presenteren op een open dag. Jij betaalt tenslotte hun boterham. De opleiding tot verkeersvlieger is zeer kostbaar maar niet alle vliegopleidingen bieden dezelfde goede kansen om aan een baan te komen.

Het is dus heel belangrijk om je van te voren goed te oriënteren en niet alleen naar het kostenplaatje te kijken. Wat is de kwaliteit, reputatie en het netwerk van de vliegschool? Waar kunnen de afgestudeerde jonge vliegers solliciteren? Is de vliegschool actief bij het mee helpen zoeken naar een baan? Voldoet de vliegschool aan de selectie eisen van maatschappijen waar jij later graag zou willen vliegen? Kortom, kies een vliegschool die je de beste baankansen na je opleiding geven.

"Bij Target kun je een goede voorbereiding krijgen voor de selectie van de KLM Flight Academy (KFA), EPST (European Pilot, Selection & Training) en MPL Transavia, een vliegopleiding met een solide reputatie en waarmee je bij veel maatschappijen kunt solliciteren!"