Training 2

Simulator vliegen zonder vliegervaring

Deze training wordt net als training 1 gegeven in ons bedrijfspand in Alphen aan den Rijn en richt zich puur op de voorbereiding van de simulator grading van een vliegopleiding. Je krijgt individueel instructie van gebrevetteerde vliegers in een Frasca simulator. Wij raden het speciale grading pakket aan van 2 uur simulator vliegen en een half uur theorieles. De stof die aan bod komt bestaat uit aerodynamica, basic instrument and attitude flying, rate one turns, instrument scanning, trimmen, speed changes, etc.

Prijzen:

Speciaal grading pakket bestaande uit 2 uur simulator met instructie en een half uur theorie briefing € 195,-

Vervolguur na speciaal pakket € 90,-

Simulator vliegen in de Frasca is ook los per uur mogelijk.

Met instructie € 120,-

Zonder instructie € 70,-

 

Stuur een aanvraag via het contactformulier indien je deze training wilt boeken dan nemen wij z.s.m. contact op voor een afspraak.

Simulator vliegen voor ervaren militair of verkeersvliegers

Deze training richt zich op de grading voorbereiding van een ervaren vlieger in de selectie bij een airline. Natuurlijk wil je daar het beste van jezelf laten zien en goed voor de dag verschijnen. Sommige basic skills kunnen waarschijnlijk met veel Auto Pilot en Auto Throttle flying best wat aangescherpt worden of je hebt als militair vlieger weinig of geen ervaring in een civiele cockpit met CRM. Na een uur biefing train je in een Boeing 737 NG simulator drie uur lang manual flying skills waaronder raw data ILS approaches & go arounds, holding entries, steep turns, QDM/ QDR intercepts en CRM exercises.

Prijs € 475,-

 

Voorbereiding airline assessment èn simulator vliegen voor ervaren militair en verkeersvliegers. Dagprogramma!

In ongeveer 2,5 uur tijd worden de onderzoeken, de capaciteiten testen, het selectie-interview, rollenspellen en het aanname gesprek met je doorgenomen. Aansluitend een B737 simulator sessie van 3 uur waarbij je manual flying skills, crew resource management en raw data flying aangescherpt worden ten behoeve van je simulator grading. Een totaal pakket voor je airline selectie dus! Dit is een dagprogramma waarbij je de assessment training AM volgt en de simulator training PM.

Prijs € 625,-

 

Stuur een aanvraag via het contactformulier indien je een van deze trainingen wilt boeken dan nemen wij z.s.m. contact op voor een afspraak.

Lees ervaringen

Job,

Ik heb net de GVSS week afgelegd.
De week erna kreeg ik het bericht dat ik door was en meteen de volgende uitnodiging voor de COVA.
Ik heb voor de GVSS 2 uur simmen gevolgd en heb daar tijdens mijn gvss veel aan gehad!
Nogmaals bedankt voor het zetje in de goede richting tijdens deze selectie en ik hoop dat nog vele kandidaten zullen volgen.

Jeroen,

Als ervaren B777 vlieger werkend in het Midden Oosten wist ik dat mijn manual flying skills redelijk weggezakt waren door het veelvuldig gebruik van autopilot flying. Met het pakket voor ervaren vliegers heb ik in de B737 simulator al deze manual skills en procedures weer goed aan kunnen scherpen en dat heeft mij enorm veel geholpen tijdens mijn grading een week later. Binnenkort verhuis ik terug naar Nederland en kan ik hier weer aan de slag!

Max,

We zijn eerst 15 minuten gaan briefen om daarna 1 uur in de simulator te zitten. Vervolgens een break en een korte video gekeken waarop het kijkgedrag en een goede crosscheck werd getoond om daarna nog eens 1 uur de simulator in te duiken en het geheel af te sluiten met een debriefing.

In het begin ging het wat onwennig. De crosscheck was in theorie goed, maar het omzetten in de praktijk ging wat lastiger. Alles gaat zo snel en als je even niet op je neusstand let of je bank angle eruit laat lopen dan is het flink corrigeren. Gelukkig was ik hier ook redelijk snel van af en kon ik echt gaan vliegen! Het scannen van de instrumenten ging iedere keer weer beter en op een gegeven moment was ik echt gecoördineerd aan het vliegen zonder alles in de soep te laten lopen. De GVSS heb ik 1 week later gedaan en ruimschoots gehaald!

F-16 vlieger,

Als ervaren F-16 vlieger bij de Luchtmacht had ik wel een MCC certificaat gehaald maar verder weinig ervaring met het zogenaamde Crew Resource Management concept en het vliegen van civiele procedures. Dit pakket voor ervaren vliegers was enorm leerzaam en heeft mij perfect voorbereid op de civiele grading. Een aanrader voor elke militair vlieger met burgerluchtvaart ambities. Binnenkort maak ik de overstap van een F-16 naar een Boeing 777.

Nils,

Ik heb met succes de GVSS afgerond! Het waren zeer pittige en vermoeiende dagen en ik ben dan ook erg blij met de paar uur simulator en briefing die ik van te voren heb gedaan als voorbereiding. Deze hebben erg geholpen. Van de zes personen gingen er maar twee door!